Feest Lychnari 20 jaar

Op 16 maart 2007 vierde Lychnari zijn 20e verjaardag met een feestelijke manifestatie in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.
Er stonden tal van bedrijven en organisaties op een ‘markt’ die vanaf half vier ’s middags toegankelijk was. Belangstellenden konden er kennismaken met Griekse verenigingen, met in Griekenland gespecialiseerde reisbureaus, reis- en cursusorganisatoren, ze konden er producten kopen, bijvoorbeeld van Aridjis, Coco-Mat, De Griekse Wereld en uitgeverij Ta Grammata.

DSC04179hapjes


DSC04204Ook gaven een aantal Griekse koren er een demonstraties van hun zangkunst en waren er en waren er dansers in verschillende Griekse kostuums te bewonderen. Verder werd het eerste exemplaar van een nieuwe bundel Griekenlandverhalen van Frans van Hasselt gepresenteerd en door de auteur zelf gesigneerd en vond er een forum plaats van een aantal Griekenlandspecialisten onder leiding van Tom van Deel over het thema: ‘Waarom gingen we erheen, waarom gaan we erheen en waarom blijven we erheen gaan?’

Tussen het middagprogramma en het concert waren in de foyer Griekse hapjes en drankjes verkrijgbaar; het duurde soms wat lang voor men aan de beurt was, maar de stemming was er niet minder om.

Het hoogtepunt van de manifestatie vormde het recital van Aliki Kayalóglou, onder begeleiding van pianist Frixos Mortzos. De zangeres begon een beetje gespannen, maar wist al gauw met haar warme stemgeluid de zaal tot groot enthousiasme te brengen.
Omdat er in de kleine zaal van Vredenburg slechts 300 zitplaatsen zijn, hebben we helaas mensen die niet op tijd waren met het bestellen van toegangskaarten moeten teleurstellen.

DSC04245DSC04233
Na het recital van Kayalóglou trad in de foyer nog tot middernacht de groep Ano Kato op; zoals we van die groep gewend zijn speelden zij met groot enthousiasme en ging menigeen de dansvloer op.

DSC04308DSC04301

Cd

cdDe CD met het recital van Aliki Kayalóglou is helaas uitverkocht.