Lychnari 16 (2002), nummer 3

L2002 3

Inhoud

De uitslag van de lezerswedstrijd

Velen reageerden op onze oproep. Er kan uiteraard maar één winnaar zijn.

Het winnende verhaal

Waarin de heldin bijna het ontbijt mist...

De schoonheid van de romp

Wat deed Bart Schneemann besluiten een schip te laten bouwen in Griekenland volgens traditioneel Grieks model? Marietje Wennekendonk sprak met hem over de zeilvaart, zijn Griekse huis en muziek.

Kalamatianós

Op 20 juli kunt u in Amsterdam rond de Munttoren gaan dansen op Griekse (carillon)muziek. Wouter Paap bereidt u voor met een uitleg van een van de traditionele reidansen.

Koel en warm: het werk van Martha Fyrigos

De kunstenares Martha Fyrigos woont en werkt sinds ruim 16 jaar in Amsterdam. Hoe zij in haar werk Noord en Zuid met elkaar verbindt vertelt Paula Molenaar.

Het winnende verhaal

Waarin de heldin de moed niet laat zakken...

Memories are made of this

Een jaar of wat geleden bezocht psycholoog Piet van Wieringen voor het eerst Athene. Wat hij daar deed probeert hij op te diepen uit zijn geheugen. De beste gherinneringen had hij in ieder geval aan de Atheense taxi's.

Schoenen

Staat daar ineens een Griekse schoenenwinkel in Den Haag, maar de schoenen die je er kunt kopen 'are hardly made for walking'. Wim Oudshoorn ging naar binnen.

Tom's recycled garden

Andriette Stathi ontmoette midden in het centrum van Athene een Ier der een bijzondere levensstijl op na houdt.

De openbare regelneef

Waar zou een busreiziger in Griekenland zijn zonder de ispráktoras, de conducteur. Zijn veelzijdige functie wordt besproken door Frans Happel.

De laasste inzending

Waarin de heldin ons raad geeft...

Wachtend op het station

Stikdonkere nacht, je staat op een onverlicht en uitgestorven stationnetje ergens in Noord-Griekenland. De boemeltrein komt eraan en jij wilt mee. Dimitra Schotman weet wat je te doen staat.

Vaste rubrieken

Polygoon Conny Keessen Olympic Airways in de problemen, de mascottes van de Olympische Spelen 2004 en de jacht op cd-piraten

Pikilia Michiel Kopperdraat over een bijzonder carillonvoncert en Marrietje Wennekendonk over Gortuyn, Glastra va Loon en statistieken

Lied Frans van Hasselt De laatste tram

Hier Athene Frans van Hasselt over de nieuwe tramlijn in Athene

Uit de Griekse keuken Wim Oudshoorn Karpouzi, de Griekse zomerkoning