Frans van Hasselt,
Beladen erfgoed. Het Griekenland van voor de crisis.

Frans van Hasselt, NRC-correspondent voor Griekenland van 1959 tot zijn dood in 2011 heeft in Beladen Erfgoed een geschiedenis van het moderne Griekenland geschreven.

Over de ontwikkeling van Griekenland sinds de burgeroorlog en de Junta, kerk en staat, minderheden, politieke families en hun schandalen, Griekenland en Europa, het naamsconflict over Macedonië, de Griekse economie en het Griekse culturele leven.

Al deze onderwerpen zijn enthousiasmerend beschreven door een groot Griekenlandliefhebber, die goed was ingevoerd in het dagelijks leven van Griekenland en daar een onafhankelijke mening over heeft. 

Het boek is geschreven in samenwerking met Agnes Dijk. Deze versie was eind 2008 klaar en de bedoeling was om het begin van de crisis nog te verwerken en bepaalde hoofdstukken te herschrijven.

Crisis na crisis maakte dit niet bij te houden en toen overleed Frans van Hasselt in 2011.

Hier en daar zijn voetnoten geplaatst om de tekst begrijpelijk en actueel te houden, maar de basis blijft het Griekenland van voor de crisis.

Veel hoofdlijnen uit het boek spelen nog steeds een belangrijke rol in het dagelijks leven van Griekenland en daarom is het boek nog steeds actueel.

Frans van Hasselt, Beladen Erfgoed. Het Griekenland van voor de crisis.

(met voorwoord door Hero Hokwerda)

ISBN: 978 90 82735 6 11

ISBN: 978 90 82735 6 2 8 (e-book)

384 blz. Prijs € 19,90

Postume uitgave van Ta Grammata (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) – Black Olive Press (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Tegelijkertijd herdrukt bij Black Olive Press:

Frans van Hasselt, De toekomst komt van achter. Prijs € 12,50

Frans van Hasselt, Verslaafd aan Griekse muziek. Prijs € 12,50


hasselt